Прилуки

Сторінки (7): «1234567»
Будинок-особняк Косицького

Споруда одна з небагатьох  збережених пам'яток міста Прилуки, що побудована в кінці ХІХ на початку ХХ століть в стилі модерн, проте дещо стримано й самобутньо.


Пантелеймонівська церква

Храм зведений  у руському стилі, мурований, одно банний, квадратний в плані. Вінчає невелику споруду намет на восьмерику. Фасади оздоблено з використанням звичайної та лекальної цегли.


Премія "Рідний край" 2021

Відзначення краєзнавчих досліджень містян


Премія імені Дмитра Шкоропада «Рідний край»

Музейна краєзнавча премія імені Дмитра Овсійовича Шкоропада заснована Прилуцькою міською радою та Прилуцьким краєзнавчим музеєм ім. В.І. Маслова з метою підтримки краєзнавства та заохочення дослідників історії Прилуччини.


Гімназія Таісії Федоренко

Неймовірно ошатна будівля з красивим деревяним різьбленним фасадом споруджена на поч. ХХ ст. і належала нащадкам дворянина, прапорщика Гижицького Михайло Олександровича.


Брама

Загадковим об’єктом для багатьох містян в центральній частині міста є брама, що розташована поряд з Стрітенським храмом. Адже не кожен знає про її функціональне призначення.


Памятка археології "Городище"

Тисячу років тому люди вибрали високий берег річки Удай для свого проживання. Про це свідчать археологічні пам’ятки. Зокрема, в центрі сучасного міста, на території валу, на мисоподібному виступі правобережної тераси ріки Удаю знаходиться пам’ятка археології - Городище.


Центральна площа

Центральна площа – улюблене місце відпочинку прилучан та гостей міста. Оскілька ще в на початку ХХ ст. на площі відбувався базар то і назву вона носила Базарна до 1917 р.


Прилуцький міський центр науково-технічної творчості молоді

Центр науково-технічної творчості молоді створений  у жовтні 1957 року як станція юних техніків при Будинку піонерів. При станції діяли авіамодельний, фото-, кіно- та радіо гуртки, в яких займалося 90 дітей. За період свого існування цей заклад декілька разів змінював свою адресу.


Меморіал-сквер "Вічної Слави"

Серед меморіальних пам’яток Прилук особливе місце займає Меморіал - сквер Вічної Слави. На початку ХХ століття на цьому місці був невеликий міський сквер в якому у 1919 році були поховані 28 червоноармійців, що загинули у боях з білогвардійськими угрупуваннями під керівництвом Ангела.


Сторінки (7): «1234567»

Останні новини

Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
"Євреї на Прилуччині"
Тема проживання євреїв на Прилуччині Детальніше
Виставка "Цінності близькі й далекі"
15 лютого у виставковій залі музею відбулося відкриття виставки ВолодимираМихайловича Пащенка - українського ученого, письменника, художника, редактора-видавця, митця.  Детальніше
Акція"Музейне селфі"
Акція з метою паромоції локальної спадщини Детальніше
Всі новини