Прилуки

Сторінки (7): «1234567»
Меморіал-сквер "Вічної Слави"

Серед меморіальних пам’яток Прилук особливе місце займає Меморіал - сквер Вічної Слави. На початку ХХ століття на цьому місці був невеликий міський сквер в якому у 1919 році були поховані 28 червоноармійців, що загинули у боях з білогвардійськими угрупуваннями під керівництвом Ангела.


Прилуцький професійний ліцей

У 1895 році на пустирі поблизу Ярмаркової площі був побудований винний очисний склад Міністерства фінансів Росії.


Філія музею ім. О. Кошового

По вулиці Київській, утопаючи у зелені дерев, під високою ялиною, привертає до себе  увагу перехожих дерев’яний з віконницями, під залізним дахом будинок.


Прилуцьке відділення поштового звязку Україїни

На території України організації регулярних поштових зв'язків передувала (з середини 9 ст.) повинність населення виставляти для княжих гінців коней з повозами.


Прилуцький агротехнічний коледж

Споруда побудована у 1954–61 роках для одного з навчальних закладів міста. З 1962 року заклад отримав назву Прилуцький технікум гідромеліорації та електрифікації сільського господарства.


Перехрестя вулиць Київська та Коптєва

Зараз ти знаходишся в унікальному місці! Сотні років тому, звідси починався шлях до княжого міста Переяслав. На цьому місці проходили оборонні вали прилуцької фортеці. У двоповерховому будинку, що через дорогу ліворуч був банк Взаємного кредиту.


Ліцей № 10

Бути чи не бути патріотом - вирішувати кожному. Але жити у своїй країні і не вважати себе її частиною - якось невірно.


Залізничний вокзал

На початку ХХ століття революціонери-більшовики говорили, що головне захопити основні пункти життєдіяльності міста, а саме – телефон, телеграф і вокзал. Як говорили так і чинили. У період Української революції залізний вокзал був стратегічно важливим об’єктом. Керування ним давало перевагу у веденні бойових дій,  що сприяло захопленню влади у місті.


Базар

Прилуки з давніх-давен були знані як торгівельний центр. Зокрема базар у м. Прилуки розташовувався ще з минулих часів під стінами фортеці і протягом всіх історичних періодів не змінював свого місця розташування.


Дитяча бібліотека ім. П.П. Білецького-Носенка (будинок лікаря Будики К.)

У кінці ХІХ – на початку ХХ століття на цьому місці розташовувалась садиба міщанина Костянтина Будики. До неї входили одноповерховий дерев’яний обкладений цеглою будинок та одноповерховий дерев’яний флігель.


Сторінки (7): «1234567»