Річниця виводу військ з Афганістану

15 квітня 2021 г.   454
Річниця виводу військ з Афганістану
15 лютого – річниця виводу військ з Афганістану. Уже понад 32 роки у нашій свідомості прописалось це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна… брудна, неоголошена.
25 грудня 1979 року радянські війська були введені у Афганістан для виконання так званого інтернаціонального обов’язку. За довгих 10 років війни на цвинтарях України з’явилося понад 15 тисяч свіжих могил з фотографіями юних облич.
15 лютого 2021 року о 16.00 годині у Прилуцькому агротехнічному коледжі відбулася краєзнавча година «Афганістан». Присутні на заході студенти І курсу коледжу були поінформовані про причини введення обмеженого контингенту радянських військ в Афганістан. Запрошений на захід ветеран війни у Афганістані воїн-інтернаціоналіст - Микола Олександрович Плечко поділився з присутніми своїми спогади про афганський період життя. Студенти мали можливість ознайомитись із зразками зброї, переглянули фрагменти документальних фільмів про війну в Афганістані.
Хвилиною мовчання вшанували поіменно наших земляків, які загинули на чужій землі і тих, хто загинув на Сході України під час АТО.

Останні новини

Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
"Євреї на Прилуччині"
Тема проживання євреїв на Прилуччині Детальніше
Виставка "Цінності близькі й далекі"
15 лютого у виставковій залі музею відбулося відкриття виставки ВолодимираМихайловича Пащенка - українського ученого, письменника, художника, редактора-видавця, митця.  Детальніше
Акція"Музейне селфі"
Акція з метою паромоції локальної спадщини Детальніше
Всі новини