Краєзнавча премія ім. Д. О. Шкоропада "Рідний край"

12 квітня 2024 г.   22
Краєзнавча премія ім. Д. О. Шкоропада "Рідний край"

28 червня у сесійній залі Прилуцької міської ради відбулося урочисте нагородження лауреатів четвертої краєзнавчої премії ім. Д.О. Шкоропада «Рідний край».

Наше сьогодення вимагає аби українці усвідомили хто ми, яка наша історія, культура, традиції. Сьогодні культура є зброєю у війні з російським агресором. Культура має стати сферою національної безпеки. Ми повинні задіяти наш історико-культурний ресурс. Саме за для виховання і обізнаності нашої нації ми повинні вивчати і пізнавати минуле аби не робити помилок у майбутньому. Одним з аспектів цього ресурсу є краєзнавство, яке дозволяє заглиблюватися в історичні, етнографічні, релігійні, фольклорні сторони життя маленьких міст та селищ, які і формують історію та культуру нашої державності.

І саме за для розвитку краєзнавства, задля зацікавлення дослідників міська рада започаткувала краєзнавчу премію імені Дмитра Шкоропада «Рідний край».

Цьогорічна премія змінила склад журі аби бути неупередженими. До складу увійшли:

Голова журі: ПИЛИПЕНКО ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ український науковець, історик, дослідник, кандидат історичних наук, доцент, докторант Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського Національної Академії Наук України, відомий для багатьох як автор програми “Проста історія” на хвилях радіо Суспільне Чернігів.

Зоць Тетяна Миколаївна директор Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова.

Дмитренко Наталя Михайлівна кандидат історичних наук, заступник директора Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського.

Шатковська Алла Юріївна кандидат історичних наук, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. І. Я. Франка.

Сидоріна Олена В’ячеславівна кандидат мистецтвознавства, викладач Прилуцького гуманітарно - педагогічного фахового коледжу ім. І. Я. Франка.

Переможцями цьогорічної премії стали:

Лауреат – Забіяка Іван за роботу «Горленко В. Твори. Том 1., Том 2.».

Дипломанти І ступеня :

– Шевчук Олег та Шкурат Анатолій, тема «Миттєвості з історії Прилуцької лікарні та міської медицини».

Дипломанти ІІ ступеня:

Биховська Аліна, тема «Весільний коровай на Прилуччині».

Дипломант ІІІ ступеня - Хоменко Ігор, тема «Генеалогія власної родини та її внесок в розвиток освіти на Прилуччині на початку XX століття».


Останні новини

Великодня майстерня
Майстер-клас з виготовлення прикраси до Великодня.  Детальніше
Краєзнавча премія ім. Д. О. Шкоропада "Рідний край"
Урочисте нагородження перемодців премії "Рідний край"   Детальніше
Міжнародна акція «День неспішного мистецтва».
Детальніше
Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
Всі новини