"Віртуальний спадок"

04 жовтня 2023 г.   258
"Віртуальний спадок"

Починаючи з липня цього року Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова працював над реалізацією проєкту «Віртуальний спадок». Відновлення музейної експозиції, яка була демонтована з початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, її оцифрування, створення 3D моделей експонатів, виготовлення промоційної продукції – були серед завдань проєкту.

Усі позиції робочого плану було виконано – 22 вересня на Соборній площі відбулася презентація проєкту для містян. На великому екрані продемонстровано віртуальну експозицію музею з можливістю огляду 3D моделей 29 музейних експонатів та аудіо супроводом - історичною довідкою на музейні зали та експонати.

Потрапити до віртуальної експозиції можна за допомогою офіційного сайту краєзнавчого музею (розділ «Віртуальний музей»), або через QR код на промоційних флаєрах проєкту.

Додатковим продуктом проєкту став набір листівок (29 штук) з «оживаючими» музейними експонатами та можливістю їх деталізованого огляду.

Листівки та флайєри було розповсюджено серед містян, які долучилися до зустрічі.

Проєкт також було презентовано колегам з музейних осередків Чернігівської області (он-лайн) та членам організації молодих інвалідів міста Прилуки «Фенікс» (оф-лайн).

Реалізація проєкту «Віртуальний спадок» дала можливість збереження унікальних експонатів з зібрання Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова в цифровому форматі, забезпечення їх ідентифікації в разі розграбування та знищення, забезпечення доступності до експозиції в цифровому форматі, в тому числі для маломобільних груп та людей з інвалідністю.

Реалізації проєкту «Віртуальний спадок» стала можливою за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду та партнерства Прилуцького краєзнавчого музею з Благодійною організацією «Мистецькі барви». Виконавець технічних робіт – львівська компанія ТОВ «Skeiron».

 

Натисніть на превью для перегляду фото в повному розмірі