Круглий стіл "Одна, єдина, неділима Україна"

21 січня 2022 г.   503
Круглий стіл "Одна, єдина, неділима Україна"
21 січня у сесійній залі міської ради відбувся круглий стіл ”Одна, єдина, неділима Україна”. У обговоренні історичних фактів та їх наслідків, взяли участь Олександр Алфьоров - кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, радіоведучий, громадський та політичний діяч, кандидатка історичних наук, старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова - Наталя Миколаївна Клочко, учитель гімназії № 1, дослідниця Лілія Юзвик, учасник Майдану, революції Гідності, автор та виконавець пісень – Віктор Погуляй, голова спілки ради ветеранів учасників бойових дій та родин загиблих, померлих - Сергій Миколайович Цибенко, педагоги-методисти, працівники бібліотек міста, краєзнавці, представники сфери культури, викладачі та та студенти навчальних закладів міста
Соборність України – одна з важливих тем історії України. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ та протиставити українців один одному. І тільки завдяки кропіткій праці науковців справжня історія України виходить на поверхню, спадає з очей пелена брехні, яка була насаджена нам впродовж століть російською імперською ідеологією.
Передумови та причини Соборності, зовнішні та внутрішні ризики Соборності, ідеї державності у ІІ пол.. 20 ст., чому була порязка Української революції 1917-1921 рр. (УПА, шістдесятники), хто прагнув об'єднати Україну протягом сторіч, чому Злука не була юридично можливою з Українською Державою Скоропадського, Прилуки у роки української революції ці та інші питання обговорювали учасники зустрічі. Згадали про минуле нашої держави, про творення української мрії - єдності, свободи і незалежності, основи державності, переглянули цікаві факти з документального відеофільму.
 

День Соборності

День Соборності
День Соборності
День Соборності
День Соборності
Натисніть на превью для перегляду фото в повному розмірі