Краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова (будинок Кисловського М.І.)

28 вересня 2020 г.   805
Краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова (будинок Кисловського М.І.)

museumpryluky · Краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова

У кінці ХІХ - на початку ХХ століття на цьому місці стояла садиба площею 320 кв. саж. і перебувала у власності прилуцького міського голови, купця третьої гільдії, власника одного з найкращих прилуцьких мануфактурних магазинів і наймоднішого ательє чоловічого одягу Кисловського Миколи Івановича.

До садиби входило два будинки і дерев’яний флігель. В одному з будинків працювала сельтерська лавочка, в іншому, де зараз музей, на першому поверсі - кравецька, а на другому - кондитерська. Будівля побудована в стилі модерн. У 1917 році все майно Кисловського перейшло у власність іншої людини. У період окупації міста нацистами у 1941-1943 роках приміщення було майже зруйноване, але після визволення споруду відбудували, зберігши при цьому її зовнішню оздобу.

З 1950 по 1961 роки в ньому розташовувався гідромеліоративний технікум, а потім інші установи: Будинок піонерів та школярів, жіноча консультація, художній салон "Зодчий" та інші. У 2007 році приміщення передано краєзнавчому музею.
 
Декілька років тому до споруди зробили прибудову в тому ж архітектурному стилі.

Краєзнавчий музей ім. В.І. Маслова


Останні новини

Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
"Євреї на Прилуччині"
Тема проживання євреїв на Прилуччині Детальніше
Виставка "Цінності близькі й далекі"
15 лютого у виставковій залі музею відбулося відкриття виставки ВолодимираМихайловича Пащенка - українського ученого, письменника, художника, редактора-видавця, митця.  Детальніше
Акція"Музейне селфі"
Акція з метою паромоції локальної спадщини Детальніше
Всі новини