Річниця виводу військ з Афганістану

15 квітня 2021 г.   469
Річниця виводу військ з Афганістану
15 лютого – річниця виводу військ з Афганістану. Уже понад 32 роки у нашій свідомості прописалось це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна… брудна, неоголошена.
25 грудня 1979 року радянські війська були введені у Афганістан для виконання так званого інтернаціонального обов’язку. За довгих 10 років війни на цвинтарях України з’явилося понад 15 тисяч свіжих могил з фотографіями юних облич.
15 лютого 2021 року о 16.00 годині у Прилуцькому агротехнічному коледжі відбулася краєзнавча година «Афганістан». Присутні на заході студенти І курсу коледжу були поінформовані про причини введення обмеженого контингенту радянських військ в Афганістан. Запрошений на захід ветеран війни у Афганістані воїн-інтернаціоналіст - Микола Олександрович Плечко поділився з присутніми своїми спогади про афганський період життя. Студенти мали можливість ознайомитись із зразками зброї, переглянули фрагменти документальних фільмів про війну в Афганістані.
Хвилиною мовчання вшанували поіменно наших земляків, які загинули на чужій землі і тих, хто загинув на Сході України під час АТО.