Віртуальний тур прилуцькою фортецею 17-19 ст.

12 листопада 2021 г.   653
Віртуальний тур прилуцькою фортецею 17-19 ст.
Ділимося з Вами гарною новиною – краєзнавчим музеєм та БО "Мистецькі барви" зреалізовано грантовий проєкт – «Віртуальний тур втраченою прилуцькою фортецею 17-19 ст.».
 

Віртуальний тур – це спосіб відтворення (інтерпритації) втраченої історико-культурної спадщини міста. Саме завдячуючи грантовому проєкту, вдалося донести до споживача особливості побудови прилуцької фортеці та її внутрішнього наповнення. Віртуальний тур дає можливість порівняння території тогочасної фортеці та сучасного міста, наочно побачити насипні вали та равеліни фортеці, втрачену нині дзвіницю собору Різдва Богородиці (розібрана на цеглу 1930 року), неіснуючу нині річку Муховець.

Віртуальна мандрівка прилуцькою фортецею розміщена на сайті краєзнавчого музею, в розділі «Проєкти», і є загальнодоступною для користувачів.
 
Ініціатива "Віртуальний тур прилуцькою фортецею 17-19 ст." реалізується в партнерстві з Всеукраїнською Мережею ОГС GOHeritage! за співфінансування Національного Фонду на підтримку демократії (NED) в рамках проєкту Агентства з розвитку приватної ініціативи "Спадщина для розвитку-ІІ: підвищення управлінської спроможності малих громад України через залучення молоді".

Останні новини

Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
"Євреї на Прилуччині"
Тема проживання євреїв на Прилуччині Детальніше
Виставка "Цінності близькі й далекі"
15 лютого у виставковій залі музею відбулося відкриття виставки ВолодимираМихайловича Пащенка - українського ученого, письменника, художника, редактора-видавця, митця.  Детальніше
Акція"Музейне селфі"
Акція з метою паромоції локальної спадщини Детальніше
Всі новини