Виставки музею до відзначення незалежності України.

25 серпня 2021 г.   431
Виставки музею до відзначення незалежності України.
З 21 по 24 серпня 2021 р.   у відзначення 30-річчя незалежності України у місті Прилуки відбувалися урочисті заходи. Прилуцький краєзнавчий музей долучився до святкування та протягом трьох днів демонстрував виставки, які були присвячені становленню української державності.
21 серпня біля пам’ятника Шевченка, проходила виставка "Прилуки крізь віки". Вона знайомила городян та гостей міста з історією Прилук від найдавніших часів до проголошення незалежності України. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з маловідомими та цікавими фактами з історії нашого міста.
23 серпня на алеї Л. Забашти була представлена виставка ІНПУ «Тріумф людини». Виставка розповідає про українців, які свого часу кинули виклик радянській системі та потрапили в концтабори. Ці люди не стали «будівничими комунізму», а, зберігши гідність, та організувавши повстання – Норильське, Кенгірське й Воркутинське, – змогли розвалити цю систему.
24 серпня на Театральній площі міста відбулася виставка ІНПУ «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України». Тризуб став одним із головних атрибутів незалежної Української держави, а також важливим маркером української національної ідентичності. Виставка знайомить з історією формування нашого головного символу - герб.
 

Вистаки до незалежності

Вистаки до незалежності
Вистаки до незалежності
Натисніть на превью для перегляду фото в повному розмірі

Останні новини

Виставка "Квіти. Дерево життя"
Детальніше
"Історія та культура ромів на Прилуччині"
Дослідження життя ромів на території Прилуччини. Детальніше
"Євреї на Прилуччині"
Тема проживання євреїв на Прилуччині Детальніше
Виставка "Цінності близькі й далекі"
15 лютого у виставковій залі музею відбулося відкриття виставки ВолодимираМихайловича Пащенка - українського ученого, письменника, художника, редактора-видавця, митця.  Детальніше
Акція"Музейне селфі"
Акція з метою паромоції локальної спадщини Детальніше
Всі новини