Школа № 14

07 серпня 2020 г.   585
Школа № 14

Історія школи розпочинається з навчального закладу - училища імені Кислих, яке знаходилось по вул. Вокзальній (зараз - кафе «Ласуня»). Сім‘я Кислих віддала один із своїх будинків під міський навчальний заклад.

Після революції вище початкове училище імені Кислих було перейменоване в трудову школу № 3. Унаслідок скорочення шкіл, у 1922 році трудова школа перестала існувати й через деякий час у цьому приміщенні була відкрита школа № 57 Південно-Західної залізничної дороги, яка стала відомчим навчальним закладом управління Південної залізниці.

Викладачі школи мали форму, яка нагадувала одяг залізничників, за що містяни назвали її «комісарівською».

Хлопці та дівчата навчалися в окремих класах. Вони доглядали за садом залізничного клубу. Зараз це територія ринку «Привіз», біля залізничного вокзалу. Узимку учні розчищали сніг на коліях, розвантажували вагони.

У роки Другої світової війни приміщення школи дуже постраждало й певний час вона знаходилась в гуртожитку медичного училища по вул. Котляревського № 93. 

Після війни школі передали двоповерхове приміщення по вулиці Садовій. Тут і сьогодні знаходиться цей навчальний заклад.

1998 року приміщення бувшого дитячого садка заводу «Будмаш» було передано школі. У цьому ж році вона стала середньою. Уперше випускники 9-го класу продовжили навчання в стінах рідної школи.

З 2001-го року в школі запроваджено семестрово-блочно-залікову систему навчання, а з грудня 2002-го року - цільову комплексну програму «Крок за кроком до здоров‘я». 

У 2012-му році школа отримала офіційний статус школи сприяння здоров‘ю, що підтверджено сертифікатом освітньо-інформаційного центру з розвитку Національної мережі шкіл сприяння здоров‘ю. 

Значна увага приділяється іншомовній освіті. У школі, окрім української, вивчаються: англійська, французька, польська та російська мови. Також здійснюється міжнародна співпраця. Налагоджені зв‘язки з Міжнародною Академією культури безпеки, екології та здоров‘я, співпраця з Корпусом Миру США в Україні, Суспільною Академією Наук м. Кракова (Польща).

Знаходиться за адресою вул. Садова, 106.

https://krocschool14.ucoz.ua